Perfect in combinatie met driewielfiets

Hondenkar wordt fietscaravan

Annette Verberne staat naast haar driewielfiets met uitgeklapte kampeeraanhanger op het strand.

Vijftien jaar kon ze de deur amper uit terwijl ze vlakbij zee woont, in Ouddorp. Nu fietst ze overal heen. Zus Linda bouwde voor haar een slimme aanhanger met complete kampeeruitrusting. 

‘Mijn zus is heel technisch. Ze heeft een hondenkar gestript en daarop heeft ze een visserstent gemonteerd zodat ik erop uit kan met al mijn bagage en mijn kunstbeen. Ik ben zo’n 93 keer geopereerd. Fietsen geeft me mijn leven weer terug. Ik heb nu een ICE Adventure, een heel duur ding. Daar had ik eerst geen geld voor. Ik heb jaren op een tweedehands Usva gefietst die ik voor een prikkie kon kopen. 

Elfstedentocht 

Annette rijdt op haar elektrische driewielligfiets met aanhanger daarachter door een zonnige straat.

Op de ICE Adventure had ik eerst een 250 Watt, maar was niet genoeg want ik kan zelf weinig kracht zetten. Ik heb ook een gashendel. Nu heb ik een 500 Watt motor, maar die accu gaat de hele tijd kapot. Hij brandt door. Daardoor heb ik dit jaar minder gefietst dan ik zou willen. Mijn plan was om de Elfstedentocht te fietsen maar ik ben in Zaandam gestrand. Mijn zus is me met de bus komen halen. Volgend jaar wil ik de Camino fietsen, naar Santiago de Compostela. Ik zoek nog een fietsmaatje want ik ben niet zo technisch en dan kun je de bagage verdelen.  

Normaal mens 

Mijn fiets is een verlengstuk van mijn benen. In totaal heb ik ruim 20.000 kilometer gefietst vanaf 2016. Wanneer ik op de fiets zit, ben ik onbeperkt mezelf. Ik fiets in korte broek met mijn kunstbeen in volle glorie zichtbaar en raak mensen door mijn enthousiasme, humor en zelfspot. Op mijn bolide, mijn strandstoel op wielen, voel ik mij een normaal mens. Fietsen is mijn lust en mijn leven. Mijn grootste wens is om met mijn verhaal andere mensen te inspireren ook te gaan fietsen.’
Goed nieuws: de zus van Annette, Linda, wil op aanvraag ook zo’n kampeeraanhanger voor anderen bouwen. Haar mailadres: [email protected]

fietscaravan van cargobike

De bijzondere fietscaravan van Astrid Oomens

Astrid Oomens zette haar zinnen op een fietscaravan om met haar hond te kunnen kamperen. Lees meer

Categorieën

52200975667_53bff07c54_k

Suzanne Brink

Hoofdredacteur Crossmedia

Op de fiets ben ik vrij en onafhankelijk en dat gevoel wil ik delen. We zijn de enige organisatie in Nederland die zich volledig inzet voor de veiligheid en het geluk van fietsers: geweldig dat ik daar aan mee kan werken.