Fietsersbond Rotterdam+Regio presenteert:

Korte docu: Rotterdam Fietst!

Documentaire Rotterdam Fietst!

De Fietsersbond Rotterdam+Regio heeft een inspirerende korte film laten maken over fietsen in Rotterdam. Documentairemakers Gertjan Hulster en Arne Gielen laten zien hoe Rotterdamse kinderen de stad beleven op de fiets. Ook biedt de film een blik op de toekomst.

Kinderen aan het woord

“Het is raar dat kinderen in een stad nooit een stem krijgen als het over mobiliteit gaat”, dacht Willem-Frederik Metzelaar, voorzitter van de Fietsersbond afdeling Fietsersbond Rotterdam+Regio. “Een goede stad is een stad waar alle kinderen veilig naar school, sport en hun vrienden en vriendinnen kunnen fietsen. De fiets moet voor ieder kind vrijheid en plezier betekenen!“.

Metzelaar benaderde de gerenommeerde fietsdocumentairemakers Gertjan Hulster en Arne Gielen (bekend van Why we Cycle en Together we Cycle) om dit project tot leven te brengen. Het resultaat is een korte film verteld door de echte hoofdrolspelers: de kinderen van Rotterdam.

Ook invloedrijke personen zoals wethouder Vincent Karremans, fietsmakelaar Selma Acar van de Fietsbank, mobiliteitsexpert José Besselink en Willem-Frederik Metzelaar zelf komen aan het woord. Ze laten zien hoe fietsen in Rotterdam steeds meer een zetje in de rug wordt gegeven. Metzelaar: “We hopen zo meer kinderen te enthousiasmeren om vaker de fiets te pakken. Wie fietst, komt letterlijk verder!”.

Bekijk de korte film Rotterdam Fietst!

Fietsersbond Rotterdam+Regio presenteert de korte docu: Rotterdam Fietst! Bron: youtu.be

Reportage lancering korte docu Rotterdam Fietst!

Op maandag 3 juni 2024 ging de korte docu Rotterdam Fietst! in première in Cinerama. Wat vonden de bezoekers van de film? Willem-Frederik Metzelaar (voorzitter Fietsersbond Rotterdam+Regio), Prof. Dr. Marco te Brömmelstroet (hoogleraar Urban Mobility Futures UvA), Bart Christiaens (beleidsadviseur Mobiliteit gemeente Rotterdam), Skadi Tirpak (managing director Dutch Cycling Embassy) en Esther van Garderen (directeur Fietsersbond) zijn enthousiast! Esther van Garderen: “Als meer kinderen gaan fietsen en ouders hun kinderen meer laten fietsen door deze film, is het doel bereikt!”.

Reportage lancering korte docu Rotterdam Fietst! Bron: youtu.be
BeweegSchool_Web_268x142

Veilige en Beweegvriendelijke Schoolomgeving

Samen met JOGG en Wandelnet stimuleren we kinderen om naar school te fietsen en lopen. Lees meer

Categorieën