header-doortrappen

Vacature: Bestuurslid

Heel Nederland fietst! Dat is waar de Fietsersbond van droomt. Nederland telt meer fietsen dan inwoners, we bezitten 25 miljoen fietsen en we trappen jaarlijks ruim 15,5 miljard kilometers weg. De OV-fiets, 24 uur gratis stallen en de doorfietsroutes zijn er dankzij de Fietsersbond.

De Fietsersbond werkt er hard aan dat fietsen leuk blijft én veilig is voor iedereen: we stoppen niet totdat iedereen in Nederland fietsgeluk ervaart. Dat doen we door te lobbyen bij de overheid en samen te werken met het bedrijfsleven. We hebben 32.000 leden die ons steunen en 2.000 vrijwilligers die zorgen dat de belangen van alle fietsers overal in Nederland gehoord worden.

Twee keer per jaar organiseert de Fietsersbond een ledenraad. De ledenraad is ons hoogste orgaan, het algemeen bestuur bereidt de besluitvorming voor en houdt toezicht op het Landelijk Bureau.

Wegens statutair aftreden is de Fietsersbond op zoek naar een bestuurslid met het profiel marketing en communicatie.

In de Fietsvisie van de Fietsersbond is opgenomen, dat we een inclusieve vereniging willen zijn (‘iedereen is welkom’) en dat we er voor alle typen fietsers zijn (de Fietsfamilie). We zijn een veranderingstraject gestart dat tot doel heeft de vereniging toegankelijker te maken. Ook groei in fondsenwerving is een belangrijk doel. Hoe meer leden, donateurs en zakelijke partners we hebben, hoe meer impact we kunnen maken.

vacaturebeeld

Wie ben je?

  • Je hebt een visie op en ruime ervaring met marketing en communicatie op strategisch niveau;
  • Je vindt het leuk je kennis en ervaring in te zetten om de vereniging Fietsersbond verder te ontwikkelen en te laten groeien;
  • Je hebt een creatieve geest en denkt in oplossingen;
  • Je hebt affiniteit met fietsen.

Wat houdt het lidmaatschap van het Algemeen Bestuur in?

  • Voorbereiden en bijwonen van vergaderingen van de ledenraad en bestuur;
  • Meedenken in het algemeen bestuur over de koers en toekomst van de Fietsersbond;
  • Op incidentele basis adviseren en meedenken met het Landelijk Bureau over onderwerpen op het vlak van marketing, ledenwerving en communicatie.

Goed om te weten

Het bestuur van de Fietsersbond is eindverantwoordelijk voor beleid en organisatie maar bestuurt op afstand. De dagelijkse leiding ligt bij de directie op het Landelijk Bureau. De ledenraad van de Fietsersbond kiest de bestuursleden die door bestuur gekandideerd zijn. De bestuursleden van de Vereniging Fietsersbond zijn automatisch ook bestuurslid van de Stichting Fietsersbond, die activiteiten ontplooit ter ondersteuning van de doelstellingen van de vereniging. Er zijn jaarlijks twee ledenraden, vijf bestuursvergaderingen en één heidag. Soms zijn er commissies of werkgroepen, die een vraagstuk verder brengen in opdracht van bestuur of ledenraad. Tijdsbeslag is gemiddeld vier uur per maand.

Interesse?

Stuur je motivatie en kort CV naar [email protected] en heb je vragen, bel of mail Esther van Garderen, telefoon 06 52 78 38 94, mail [email protected].
De sluitingstermijn voor deze vacature is 8 september 2024.

Wij verzoeken je donderdag 19 september en 23 september vanaf 17.00 uur in jouw agenda te reserveren voor selectiegesprekken.