Deel je ervaring en check de werkzaamheden

Treinreizigers met fiets opgelet!

Fietsersbond – Fietser bij trein op station Leeuwarden met fiets – Fotograaf Corné Sparidaens

De zomer van 2024 belooft een prachtige tijd te worden voor fietsavonturen, maar ook een periode met enkele uitdagingen voor wie met de fiets in de trein reist. Bij de Fietsersbond willen we je graag helpen om goed voorbereid op pad te gaan én horen we graag jouw ervaringen.

Blijf op de hoogte van de werkzaamheden

Tijdens de zomermaanden staan er diverse grote werkzaamheden aan het spoor gepland die impact kunnen hebben op jouw reis met de fiets in de trein. Zo mag je bijvoorbeeld niet je fiets meenemen in vervangend busvervoer. Bij hoge uitzondering worden er in Friesland wel speciale bussen met aanhangers voor fietsen geregeld die aansluiten op de vertrektijden van de boot vanaf Harlingen Haven.

Om je goed op de hoogte te houden van deze werkzaamheden en omleidingen, verzamelen we relevante informatie op één pagina. Bekijk hier welke werkzaamheden er gepland staan en hoe je reis daardoor beïnvloed kan worden.

Deel je ervaringen met de fiets in de trein

Heb je je fiets meegenomen in de trein? Of kon je fiets niet mee omdat er geen fietsplekken vrij waren? Of koos je toch maar voor een reis met fietsen en de auto? We zijn benieuwd naar jouw ervaringen. Of je nu wel of niet met de fiets in de trein hebt gereisd.

Of je nu positieve momenten hebt beleefd of obstakels bent tegengekomen, jouw feedback is waardevol. Het helpt ons om beter inzicht te krijgen in de ervaringen van fietsers en om ons in te zetten voor verbeteringen. Vul de enquête hier in.

Bedankt voor je medewerking en een fijne zomer vol fietsplezier gewenst! De actie wordt gesteund door Rover, Landelijk Fietsplatform en wielersportbond NTFU.

Fietsersbond – Fietser bij trein op station Leeuwarden met fiets – Fotograaf Corné Sparidaens

Fiets in de trein

Alles over hoe je je fiets kunt meenemen in de trein in Nederland en het buitenland. Lees meer

Categorieën